En gammal nyhet i köket

Jag sprang på en helt uuunderbar gammal Assistent på loppis idag. Jag kunde inte motstå den, så nu, efter en timmes sönderplockande, diskande, skrubbande, svärande och monterande står den där. Underbar och fungerande!
I jul blir det hemmagjord korv och sylta som vanligt men denna gång jag slipper låna köttkvarnen! :-DSneak peek på nästa projekt

Jag har blivit tillbedd om att göra två tavlor till. Det känns sååå skoj att jag satte igång direkt.
Här är en liten sneak peek:


Ett år har redan gått

sedan jag påbörjade min resa mot ett bättre, mer hälsosamt liv.
Idag bjuder jag på en helt vanlig vardags-Irina

Ca 30kg borta!


Dopcanvas -Kevin

Här kommer den utlovade canvasen!
En liten Kevin ska döpas och plastmormor har beställt denna. Texten valde hon, resten fick jag fria händer på. Det är väldigt sällan jag gör saker på beställning så lite pirrigt var det att överlämna den, men hon var väldigt, väldigt nöjd och jag hoppas att föräldrarna också kommer uppskatta den.

Jag har använt tre papper ur Webster´s Pages nya serie WonderFALL; Enjoy Life (rutan med vikt och längd samt bakgrund till textremsorna), Learn your ABC´s (Titeln/namnet) och Playtime (bakgrund). Pink Paislees nya Artisan Elements Circles och Ornaments som ram runt texten och detaljer. Den ljusgröna spetsen är också ny och kommer från Websters Pages. Det ljuvliga bandet runt hela tavlan kommer från Panduro, precis som själva canvasen, den röda filtbården, den lilla ängeln och det tunna, vita sidenbandet. Den lite större ängeln nedtill som sitter på en tvättklämma har jag hittat på Vellingeblomman och är inte tänkt som scrappryl, men vem bryr sig?! ;-)


och så några detaljbilder. På detta alster finns det lite mer detaljer att titta på än de flesta av mina andra verk ;-)

   


                        
 
       
   
           
   
       

Tack för titten!

En tändsticksask till casa de Franssons

Jag behövde en ny ask med tändstickor hemma. Efter att ha haft en helt vanlig (stor) ask med Solstickan framme kände jag att det var dags med en dekorerad ask eftersom den alltid ligger på ett litet pottskåp mitt i vardagsrummet. Jag längtar uppenbarligen efter jul, så lite julig blev den allt. (Och ser ni i bakgrunden, jag har en jul-lykta uppe redan ;-) )Detaljbild:
Imorgon visar jag en dopcanvas som jag gjort på beställning som jag är jättenöjd med!Äntligen har jag fått upp kökshyllor!

Hyllor valdes och inhandlades för många veckor sedan och några månader dessförinnan har det stått färdigmålat i köket i väntan på vidare aktivitetet i form av inredning. Jag tycker inte om att bo i halvfärdig byggröra, men det gör jag... Vi har haft dåliga och sämre anledningar att att inte sätta upp dem, men häromdagen när jag var ledig kände jag energin komma över mig. Det är vanliga Ikea-hyllor och -konsoller som gjorde sig riktigt bra mellan fönstren där vi tidigare haft kyl och frys.(Fönsterbrädena är uppfyllda med ihopkrafsade prylar, det blev nämligen väääldigt tomt när pelargonerna försvann för att gå i sin vintervila).

Faktiskt ganska tråkiga julkort...

Några julkort som jag gjorde lite snabbt genom att skära upp papper i tre upplagor och sedan dekorera och stämpla olika. Jag har jättesvårt för att göra dels snabba och dels färgglada kort. Det blir helt enkelt inte bra. Jaja, så här blev det...


Den bruna stämpelfärgen är en distressdyna och när jag hade på 3Dlack så smetades den ut lite grann men jag tyckte det blev en trevlig effekt som jag nog kommer använda mig av fler gånger.


Poinsettia. och Hollydie från QK som jag dammat av, lite rosa band från gömmorna och ett par blad. Enkelt...


Pearl maker i ljusrosa, Prima christmas blomma och en miniros. Superenkelt ...och tråkigt...


Jag fortsätter med uppradandet...

Jag har några kort till på lager. Dessa är ganska enkla dessa med, men som sagt, jag gillar det. Håll till godo! :-)


Två enkla julkort

Jag fortsätter i min kreativa bubbla. Denna gång blev det några ganska enkla kort som jag ändå blev väldigt nöjd med.

En baksida på ett Pysselgumman-papper, lite gammal overlay, en brad och avdammade thickers tillsammans med blommor, bling och band.


         


Ännu en baksida från samma kollektion (snart är papprena slut!) ett urklippt "frimärke", två Inkidostämplar, band, blommor och delar av en massakrerad ljusmanschett.Jul med Pion design

Det första kortet är gjort med "adventskalendern", där jag tagit ett av de vackra hörnen och sedan dolt "luckorna" med en baksida från samma kollektion. Martha Stewart-fjärilsstansen har äntligen blivit min och den använts flitigt, här tillsammans med crackle accent. Den virkade lilla cirkeln bakom blommorna är början till dukar som min mans mormor virkat och när hon städade lådor hemma hittade hon ett gäng av dessa söta små hantverk som hon gav till mig. De är väldigt fina, men det är ännu roligare att använda om det finns en historia bakom.
Detaljbild:
Detta kortet är superenkelt med ett av vykorten från ännu ett papper ur kollektionen "I väntan på tomten". Lite bomullssnöre, en "duk-mitt" och ett chipboardhjärta med färg och crackle accent, ett par utstansade snöstjärnor och -vips- klart!Detaljbild:


Jag har varit ledig idag och pysslat för fullt i trädgården inför vintern men jag hade kort som ville ur mig så jag var tvuuungen att göra ett par kort till ikväll :-)

Tack för titten!

Julkort med "gips"-ängel

På detta kortet har jag använt Inkidos Nu "tändas"-stämpel i bakgrunden och en tag från Pysselgummans nya kollektion I väntan på tomten framför. Det blå pappret är en baksida från samma serie. Den ljuva lilla ängeln kommer från Panduro och all spets är loppisfyndad. Bakom snöflingan/blomman/ängeln sitter en kvarts liten spetsduk som jag enkelt häftat i ett veck.

Tack för titten!

Julkortsverkstan har öppnat för året

Jag har gjort julkort i flera veckor nu och jag har redan gjort nästan 20 stycken. Jag ska försöka att lägga upp alla kort i bloggen.
Först ut blir dock ett "tycka-om-dig-kort" till kära släktingar som jag la på lådan idag;Detaljer:
 

RSS 2.0