090109

Idag kom Saga och väckte mig ute i soffan (där jag somnade vid tv:n) och vi slumrade fram till nio ungefär. Vi gick upp och åt vår havregrynsgröt, eller jag. Du åt två skedar :-/ Den andra fick jag i dig när jag mutade med att gå ut och gunga. Efter vi plockat undan gick vi till lekplatsen och gungade och klättrade och gungade igen. På vägen hem knackade vi på för att juda in Maud på kaffe. Hon var inne hon oss knappt en timme och efter en stund av mysande med Maus ville bu ha bappen, men fick inte den. Sedan gnällde du i en timme och vägrade äta lunch, så du fick bappen efter en sked mat och rätt i säng. När du sov passade jag på att måla min nya jack-hängare till hallen. Efter 45 min väckte jag dig, men du var sååå trött och somnade om en halvtimme tills jag väckte henne igen.
Eftermiddagen tog vi det lugnt, lekte och myste och pappa kom hem halv fem med mat från farmors jobb. Grönkålssoppa med ägg och gott hemmabakat bröd. Du åt med stor aptit och efteråt åt du en halv pinnglass. Efter maten turades vi om att leka med dig och såga, skruva spika osv ute i tvättstugan och nu när kl är 20.30 gav pappa dig välling och de andra attiraljerna och du somnade utan att ens komma upp o lämna flaskan.
Gulliga Saga, du är så öm och kärleksfull. Pussar gärna på oss och vill mysa ofta och "vara bebis". Lika underbar som du är när du är det på humöret, är du ett monster när du blir gnällig. Vill ha bappe och gnäller oavbrutet tills du somnar...

090106 trettondagen och ons 090107

Igår hade vi en fin dag. Det var ett par minusgrader men inte lika soligt som det varit de två senaste dagarna. Vi bjöd hit fam. bossner/berglind för att åka skridsko, grilla korv och mysa nere vid plurret i kornheddinge. Kl ett möttes vi vid "karlsson i svängen" och vi körde till plurret. På med skridskona för mig, Dea, Harald och Oscar. Johan skulle pilka och Tilda och Saga glattade rundor på sina små fötter (och rumpor). Vi grillade korv och mös och efteråt (vid halv fyra) åkte vi hit och drack lite mera kaffe och snackade lite skit till. Saga sov ingen middag så hon slocknade vid sju. Kl halv elva vaknade hon av sina hostattacker och hon höll på så i ett par timmar. Fortfarande trött väckte hon mamma runt nio imorse.

Vi åt havregrynsgröt till frukost (Saga åt en hel portion tillsammans med apelsinmarmelad i brist på annan sylt) klädde på oss i lugn och ro och gav oss ut i det riktigt underbara vädret. De har fallit ca fyra flingor snö, så pulkan åkte fram =) Hela vägen ner till folktandvården där vi väntade 30 min på lillemormor och sedan gick vi till apoteket och köpte ny (annan) hostmedicin och sedan snabbt in på Ica och hem till lillemormor. Där åt vi bullar till lunch och Saga åt kycklinggryta med ris och sov middag i ca 45min. Vi åt biffar med lök, sås o potatis och åkte hem. Byggare Bob på tvn och lite kvällsmys innan du nu lagt dig med vällingen, två Affar och bappen. Hoppas du sover inatt!

Varför denna blogg...

... detta året har jag tänkt föra en liten dagbok. vad vi gör och vad saga säger, lär sig osv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0