W-O-W!!!

Jag säger bara WOW!!! Nu sitter jag i mitt ny-gamla rum och jag är störtkär. Jag tror inte att någon kunde gjort det bättre. Det är verkligen perfekt! Dea har med hjälp av mina saker gjort ett absolut perfekt, både funktionellt och estetiskt scraprum till mig. Hon har använt min favoritfärg som accent, och jag kommer att njuta av varje sekund i detta rum. Nå -är ni nyfikna?

vi börjar med lite före-bilder: (Pinsamt värre...)Lite "på-vägen-bilder":

Och så här mysigt blev resultatet:


Jag förstår att ni kan vara aningen avundsjuka. Inte bara för att jag numera har ett underbart scraprum att hålla till i, utan för att det är ren fakta att jag har världens bästa vän!

Till Andrea:
Att ha en vän som du betyder allt för mig. Du är en stöttepelare i min tillvaro och jag känner all trygghet i dig. Tack för att du finns i mitt liv, du berikar det med ditt skratt och dina kloka råd, din värme och omtanke. Och inte minst -

Nu sitter jag på nålar!

Johan och Dea pysslar för fullt i mitt rum och min lilla spion (Saga 1½år) säger att de inte pussas ;-)

Jag ska snart få se rummet och jag håller på att spricka av fjärilarna/albatrossarna i min mage... Jag vet att jag får en ny expedit eftersom jag fick OK-a det pga budgeten och jag fick dessutom "äran" att bygga möget, hmm ;-)
Det lyser lite rött inifrån rummet som speglar sig i datorskärmen precis innanför dörren och jag har hört symaskinen gå varm så jag antar att kombon innebär röda gardiner... Jag antar att min karusell är med i planeringen och att mycket är sorterat i mina älskade glasögonfodralslådor (eftersom Dea frågade efter fler) och mina plastbyråeer med småplock är kvar. Papprena har jag hört henne svära över så antingen har hon behållt min fördömda mappvagn och hittat något bra ställe till den eller så har hon kanske kanske köpt någon fin cropper hopper (!?!?)

Nu kanske de e klara???

Återkommer snart!!!

Jag är portad från mitt scraprum!

Jag får inte komma in i mitt eget scraprum. Dea (scrapmom) håller på med en make over och jag får inte lov att snoka... Jag vet att hon kasserat min stora 5*5-expedit och köpt en 2*4, hur farao hon nu ska få in allt skit där... Rädslan att hon slängt typ allt är överhängande ;-)

Jag och hennes mr sambo har haft denna helgen och gjort om hennes. Hennes rum var inte alls kul innan, hon scrappade aldrig där (kanske var det att där inte fanns ljus uppe, kanske var det att det bara var allmänt otrevligt, eller att det drog som tusan genom väggen? -Nåväl, vi satte gips, spacklade, slipade, spacklade, slipade, tapetserade. Vi byggde skåp, vikvägg och slipade hurtsar, sängbord, bordsskiva, skåpsluckor och grundmålade och färdigmålade gånger två. Sorterade, slängde, sydde. vi gipsade fönstersmyg, spacklade, målade och vi byggde en stor lucka till trappan. Dessutom hann vi ha trevligt och äta kanelbullar ;-) Kan ni tänka att det gick vägen med två personer, så sjukligt lika varann, utan minsta konflikt?!

(Detta rummet är även gästrum, tillika mitt rum där jag sover ett par ggr i månaden...)

Vi skulle inte visa det igårkväll, men vi hann det mesta och vi var väldigt spända på att se hennes reaktion... Resten får faktiskt hon berätta ;-)


Före-bilderna säger rätt så mycket va?!


Kalas och scrapfeber!

Igår hade både jag och make J kalas, någramånader sent dock, det var väldigt trevligt och iaf en del av släkternavar representerad. Inte mer sagt om detta...
Scräpmom och mr sambo kom med sina ungar och våldgästade kalaset. Med den trevliga responsen att alla andra gick ;-)

Make J fick nån fiskepryl (?) och jag fick min älskade, efterlängtade Dymo jr. Bara det gjorde mig skitglad, men sen nämnde dea att vi ska på spa. Galet galet, att jag fick det. Mycket uppskattat. Inte att förringa behandlingen/-arna, men det trevligaste ska absolut bli en härlig dag helt själv och vuxet med Dea, söta, lilla Dea!

Vi har tydligen planerat att helgen som kommer ska gå i make over-ns tecken. Jag ska med hjälp av mr sambo fixa deas potentiellt underbara scraprum, och dea ska göra motsvarande i mitt. Känns som båda rummen har stor potential, men i dagslägen suger de båda!

Trots att det nalkades kalas så hann jag scrappa en LO i lördags (något bakis...), resultatet:


En lista...

Jag kunde inte motstå...

1.Din mobiltelefon?
En supercool men opraktisk Samsung med full touchskärm, vet ej beteckningen dock.
2. Din (o-)äkta hälft? Min omtänksamma och fantastiska karl. Min trygghet!
3. Ditt hår? Nyfriserat och nyblekt och snyggt för en gångs skull
4. Din mamma? Bäst helt enkelt...
5. Din pappa? Bäst han med!
6. Det bästa du vet? Semester i värmen med obegränsad tillgång till livets goda!
7. Din dröm inatt? Måste tyvärr censureras, hihi
8. Din dröm/ditt mål? Kortsiktigt mål är att bli klar i och omkring huset. Få ordning på mitt nya jobb och att komma i en klänning i stl 34 till nyår!
9. Rummet du är i? Mitt alldeles nyfixade scraprum, det kommer bli skitbra!
10. Din hobby? Scrap och foto, inte nödvändigtvis i den ordningen
11. Din skräck? Gud förbjude att något händer med Saga *peppar peppar*
12. Vill du vara om 6 år? Varför just 6?!?! I ett stort gammalt färdigfixat hus på landet. Typ lejongården... Saga är knappt åtta, och jag jobbar som minst BC, fortfarande inom optikbranchen.
13. Var du igår kväll? Hemma, med Johan på barnalert, dvs nästan en helkväll i scraprummet.
14. Vad du inte är? Eh, perfekt. skämt åsido, klart jag är!!!
15. En sak du önskar dig? Allt, är aldrig riiiktigt nöjd
16. Var du växte upp? Esarp, metropolen!
19. Det sista du gjorde? Lånade Aladdin-filmen av min kusin Anna.
20. Dina kläder? Tighta ljusblå jeans och en orange och lila blus (!) D&G-helgarnityr glasögon
21. Din TV? Vi äger bara en, en tjock-TV
22. Ditt/dina husdjur? Jaktlabben Vincent
23. Din dator? En hyfsat bra, ny HP, vet ej beteckningen här heller...
24. Ditt humör? För mycket av allt!
25. Saknar någon? Mmm, massor!
26. Din bil? En halvskruttig SAAB 9-5, Viggen i mitt hjärta fårävver!
27. Något du inte har på dig? Halsband, armband och örhänge (är hemma-klädd)
29. Din sommar? Den kom aldrig känns det som....
30. Älskar någon? Ja, många och mycket!
31. Favoritfärg? färg över lag. Turkos, röd, rosa, lime...
32. När skrattade du senast? Hmm, det va nog i tel med Dea tidigare idag
33. När grät du senast? För några dagar sedan

Gårdagens scrapattack

blev riktigt lyckad, som sagt är jag riktigt nöjd!

Visst är den snygg? Det är efter skiss på scrapinspiration.blogg.se 
Tagen, eller vykortet har lite dold jornaling som lyder "Så här såg det ut när du knatade runt innan du kunde gå ordentligt. Du kröp knappt något innan du fann din stil. Så här var det fram till du var ca 14 månader."


lite close up på alla lager:


Scrappat idag med, men den ligger på tork så den får jag fota imorgon.
Är inne i ett riktigt flyt nu, allt känns roligt och jag blir nöjd, roligt med tanke på att fotona är gamla och tråkiga och bara skriker "neeeej, scrappa inte mig" *fniss*

Mässinköp...


När jag sett vissa andras mastodontköp framstår mitt som en liten snabbplock av några få grejer. nåväl, det tycker inte min plånbok *fniss*

Mässa och scrapresultat!

Tidigt imorse kom Scräpmom och hämtade upp mig. hör och häpna, jag var klar när hon kom!!!
Vi var uppe på mässan kvar i tio och med hjälp av förköpsbiljetterna som dea så snällt fixat var vi ALLRA FÖRST in på mässan, nördvarning, jag vet!
Alla pengarna tog slut och jag hade bara en fjuttig kasse med mig hem?!

Bl a köpte jag 25 vita CS och 20 svarta, något i 30-trakten antalet mönsterpapper, 4 st tiny alphabets från MM och tre liknande från någon annan tillverkare (dessa hittade jag först, och hade inte full koll på att det inte var de jag ville ha hmmpf) tre paket fickårrs, alla i poolside.
En "tub" med blommor från prima, say it in chrystals i svart, röb ons från Hambly, charcoal-chalk, både dynan och refillen, en hel drös med kaiserkrafts halvpärlor och blingstenar, chipboardstjärnor från Bazzill och från samma tillverkare, just the edge 1 i svart och vit. 6" journalingoverlays från Prima, samt en helt fantastisk uggle-stämpel från de norska stämpeltillverkarna (?).

-Det blev en hel del ändå?!

Jag var såklart scrapsugen när jag kom  hem, men dotter skule hämtas och läggas osv och när kl var 20.30 fanns möjligheten att scrappa rent tidsmässigt men spottarna i taket i köket e kassa av okänd anledning och mitt rum såg ut som kom-och-hjälp-mig... Skrivbordet städades och sen blev det action ;-)
Jag har liftat Carina (carinalindholm.blogg.se) och så här blev resultatet (är mycket nöjd);


(Det enda som är nytt är den lilla rub on-en ovanför t-et i ketchup, bokstäverna som bildar "med" samt de svarta blingswirlarna...)


Utkast: hola tia! ...


hola tia!Storasysters allra första beröring.


Sötaste bebisgäspen!


Bebiskort!Som en chock kom bebisen några dagar innan beräknat (???) och jag fick slänga ihop ett litet kort. För en gångs skull gjorde jag ett enkelt sådant och inte i något speciellt format (även om jag tror det är rätt likt a6). Bebisen heter viktoria (stavningen vet jag dock inte ännu något om)men jag var inte hundra på om de ändrat sig nu när de sett henne, så det fick bli bebé, baby på spanska!

Vill ni se underverket?
.
.
.
.
.


(Kommetera gärna vad ni tycker om redigeringen, är den kanske för mycket?)

"Dagisskylt" på begäran...

Jag gjorde denna i början av året till Sagas dagis. Nu har hon slutat det dagiset och vi har fått hem skylten. I tråden pratas det om sådana här och varför inte passa på att visa den nu då!


(jiiippiie, det gick. Femtonde gången gillt, hmmpf)

Ett snabbt kort...

Jag har gjort kalasinbjudningar men när jag skrev adresser och så märkte jag att jag saknade ett kort. så här blev detta:

Hade jag inte bestämt i förväg att det skulle vara ett snabbt kort hade jag distressad med lite chalk och antagligen trätt lite floss i knapparna och ev dekorerat lite till, men det var ett snabbt kort och jag e rätt så nöjd. Efter veckans skiss på kortskissen.se

RSS 2.0